nedeľa 28. apríla 2013

Ahojte volám sa Petra a som závislá

Ahojte,

dnešný článok bude trošku z iného súdka ako zvyknem písať. Je to o mojej závislosti. Tí čo ma poznajú asi tušia o čom hovorím, a Vám ostatným to prezradím. :) Bolo to asi 7 rokov dozadu, keď som v telke prvý krát videla seriál O.C. California. Bola to láska na prvý pohľad. Jednoducho sme si padli do oka. Ja a Marissa. Stvárnila ju herečka Mischa Barton. Netvrdím, že je to najlepšia herečka planéty. Ale ja ju mám proste veľmi rada. Ako čas plynul sťahovala som si rôzne jej obrázky, navštevovala jej Fanpage a v podstate sledovala čo sa deje okolo nej. Jedného dňa som dokonca v obchode u nás našla tričko čo sa podalo na jej na jednej foto a preto som si okamžite kúpila. 


Dúfam, že to aspoň ako tak vidno na fotke, nie sú rovnaké ale podobné :). Neskôr začala Mischa navrhovať vlastnú kolekciu kabeliek. Nakoľko som nemala veľmi skúsenosti s objednávaním zo zahraničných stránok pošťastilo sa mi na jednej slovenskej stránke nájsť jej kabelku. A preto som si ju musela kúpiť. Je to moja najdrahšia kabelka. Vyšla ma asi 30€ ale citová hodnota je väčšia ako peňažná.


Mám ju asi tri roky. je taká malinká do ruky. Nosievam ju už menej lebo tam ťažko narvem peňaženku a hlavne koža sa mi začína trochu olúpavať. Ale nedala by som ju za nič. Tento rok som doplnila svoju zbierku o novú peňaženku z jej kolekcie. Tento raz som objednávala priamo z jej stránky. Vystihla som akciu na poštovné zdarma a preto aj napriek tomu, že som nemala veľa peňazí proste som ju musela mať. 


Keby som ju našla v obchode a bola by neznačková, resp. nie Mischa Barton asi si ju nekúpim, lebo vnútorné usporiadanie nie je najlepšie, ale to je mi momentálne jedno kedže je to Mischa. Do budúcna stále plánuje rozširovať svoju zbierku " Mischa predmetov". 
Máte aj vy nejaké "posadnutosti" alebo takéto vášne?

Vaša Peťa

utorok 23. apríla 2013

Pokračovanie...

Ahojte,
tak dnes som pre Vás pripravila nový post. V podstate je to pokračovanie predchádzajúceho. Je to o tých nových tieňoch z ebay len teraz som pre ukážku použila iné farby. Snažila som sa vytvoriť niečo ako dymové líčenie hnedo - zlaté. Tá zlatá po zmiešaní s hnedou trochu ukázala ako horčicová, ktorú bohužiaľ nemám veľmi rada. Poučenie pre mňa...nemiešať s tou hnedou!!! Ale ako samá zlatá vyzerala dobre. Samozrejme pre ilustráciu prikladám foto s bleskom a bez neho.

                      FOTO BEZ BLESKU

                      FOTO S BLESKOM

Musím to nejako ešte vymyslieť lebo s farbami som osobne veľmi  spokojná nebola. Ale vydržala som takto celý deň :) Teraz asi budú príspevky chodiť menej nakoľko som konečne našla robotu a mám toho celkom dosť k učeniu a ku školeniu sa. Ale budem sa snažiť prispievať najčastejšie ako sa mi bude dať.

Ako ste na tom zo vzťahom k horčicovej farbe, či už na oblečení alebo v doplnkoch a líčení?

Vaša Peťa

piatok 19. apríla 2013

Nové hračky

Čauky !

Prepadla som mánií čo sa volá ebay. :) Len nedávno som objavila jeho čaro a čo všetko sa tam dá kúpiť a za aké ceny. Najväčší problém tejto "závislosti" je, že stále nemám prácu a tým pádom aj prostriedky sú celkom na bode 0. Ale akonáhle sa mi nejaké naskytnú som ochotná ich minúť aspoň na nejakú tú maličkosť odtiaľ. A tak jedného pekného večera, v telke nič nešlo, som navštívila tieto stránky a zaujala ma taká sadička tieňov. Oni to skorej nazvali pigmenty, ale sú to podľa mňa klasické práškové tiene. Nakoľko neboli drahé a ja som zrovna mala nejaké peniaze na účte rozhodla som sa investovať. Zase raz. A včera mi prišli :) Rozkošné malé nádobky s práškom :) A preto som sa rozhodla, že dnes ich musím vyskúšať a samozrejme sa podeliť s Vami a môj výtvor.


Keď som ich skúšala na ruke, hneď po rozbalení, zdali sa mi trochu slabé. A preto som pri líčení použila malý trik a to, že som si na viečko dala trošku krémiku. Počkala som kým sa trochu vstrebe a aplikovala som tiene. Na druhé oko som krémik nepoužila. Je síce trochu menej pigmentované ako prvé ale normálnym okom to skoro vôbec nie je vidieť. Preto ak chcete požiť tieniky len tak na "nenápadko" stačí aplikovať len tak na viečko. Ale na večerné líčenie by som odporúčala použiť buď podkladovú bázu nejakú dobrú ( na avon bázu mi nechytajú dobre) alebo krémik ako ja :)

                       FOTO S BLESKOM

                       FOTO BEZ BLESKU



Prepadli ste aj Vy tejto mánií? Čo tam najčastejšie nakupujete?

Vaša Peťa ;-)

piatok 12. apríla 2013

Pleť po zime

Ahojte :)

Tento príspevok mám v hlave už dlhšiu dobu len som akosi nemala toľko času naň, lebo som Vám to chcela všetko pekne nafotiť. Po zime a aj počas zimy mávam pocit, že moja koža na tvári sa ako keby scvrkávala. Mám ju suchú a napnutú a dokonca aj šupinkavú. Keď je tento pocit už neznesiteľný vždy si dám moju obľúbenú masku. A o ňu sa chcem teraz s Vami podeliť ;)

Je to skorej maska z kategórie prírodných alebo aj "čo dom dal" :) Jediná ingrediencia čo sa musí kupovať je prírodné bahno. O tomto bahne som sa dozvedela už dávno, v dobre keď som mala veľké problémy s pleťou. Časom som si masku z neho vylepšila na moje potreby a dnes musím povedať, že v podstate iné masky na tvár ani nepoužívam.





 Bahno sa dá zakúpiť v akejkoľvek lekárni. Existuje viacero druhov  a ja mám konkrétne toto. Kupovala som ho asi rok a pol dozadu. Vydrží dlho, lebo na prípravu nepotrebujete toho tak veľa. Toto moje stálo nejaké 4€.

Na prípravu masky budeme potrebovať: liečivé bahno, med, olivový olej, citrón ( zabudla som ho odfotiť).


V miske zmiešame kúsok bahna, cca 1 čajovú lyžičku medu, asi tak pol čajovej lyžičky olivového oleja ( ozaj len trošku aby ste to nemali veľmi mastné) a pár kvapiek citrónu. Ak sa Vám to nebude dať dobre zmiešať ja si zvyknem pridať ešte troštičku vody.


Po zmiešaní by ste mali dostať takú stredne hustú hmotu aby sa dala dobre roztierať. Nesmie byť veľmi riedka lebo Vám to bude stekať dole po tvári ( a preto to nesmie byť ani veľmi mastné). Potom už len naniesť na očistenú tvár pomocou hocijakého štetca. Ja som použila klasický čo dostanete aj v papiernictve.

Masku zvyknem nechať pôsobiť tak 15-20 minút. Pri umývaní ja bahno jemne granulkovité takže Vám to zároveň urobí aj píling. Po tejto maske mám pleť hladkú a už vôbec nie je suchá a napnutá. Používam ju aj keď mám trochu viac vyhádzanú tvár lebo aj bahno aj citrón majú dobré liečivé účinky a citrón dokonca sťahuje póry. 
Aké máte obľúbené masky vy? Používate často masky na tvár?

Vaša Peťa

pondelok 8. apríla 2013

Spring......I´m ready!!!

Čaute kočky,
minulý týždeň som mala opäť celkom dosť rozbehaný po pohovoroch a v tom smutnom počasí ma to ani moc nebavilo. Ale prišiel piatok a s priateľom sme sa šli trochu odreagovať do mesta. Preto som si povedala, že nejako s tou jarou začať musíme :) A tak som svoje klasické pohovorové líčenie trochu upravila. Pridala som na spodnú linku niečo ako tyrkysovo zelenú ceruzku a hneď to celé dostalo iný výraz.



Keď už som mala jarné líčenie, tak prečo neprispôsobiť aj účes. A preto som si urobila niečo ako drdol a ozvláštnila som to kvetom.


V celom tomto jarnom "outifite" som sa cítila skvele ako keby jar už bola medzi nami. A dnes ráno dokonca aj konečne prišla z čoho sa veľmi teším :)
Pripravili ste sa nejako na jar? A máte radi toto obdobie?

Vaša Peťa

pondelok 1. apríla 2013

Easter Day :)

Ahojte,
no ako ste trávili Veľkú Noc? Ja som ráno vstala a poriadila som byt, nakoľko som bola celé sviatky sama a riadiť sa mi vôbec nechcelo :) Potom som sa pobrala k starkej na obed, kde som sa neskutočne napráskala. Najskorej krkovička, šalátik, šunka, syr a iné fajnotinky ....no doma som ledva fučala.
Ale k inému som chcela dospieť. Ráno keď som premýšľala čo si oblečiem a teda aj ako sa nalíčim ma napadlo, že väčšina mojich zatiaľ publikovaných líčení je ladených do hneda. A preto som sa rozhodla pre fialový svetrík a k nemu samozrejme fialové líčenie. Prvá foto je bez blesku a potom druhé dve sú s bleskom fotené. A samozrejme ešte stále telefónom.




No čo na to poviete? Podľa mňa detailne tie fotky opäť raz nevyšli, ale s tým momentálne nič nenarobím. Mala by som na Vás otázku...máte radšej keď fotky pridám po jednom alebo z nich urobím koláž? Aby som vedela ako ich pridávať :) A kľudne mi napíšte aj o Vašom dnešnom sviatočnom dni.

S pozdravom Peťa